Naturalna witamina C

Witamina C odgrywa bardzo ważne funkcje w naszym organizmie. To naturalny antyoksydant, czyli neutralizator wolnych rodników, jest zatem skuteczna w profilaktyce przeciwnowotworowej i przeciwmiażdżycowej. Posiada dobroczynny wpływ na funkcjonowanie układu krążenia i pracę serca. Warunkuje prawidłowe wytwarzania i działanie kolagenu, dzięki czemu przyczynia się do uelastycznienia skóry i spowolnienia procesów starzenia się.

Przyspiesza gojenie się ran i zrastanie kości. Zwiększa odporność organizmu, zmniejsza ryzyko infekcji i czas ich trwania. Uczestniczy w przyswajaniu żelaza. Niestety organizm ludzki nie jest w stanie jej produkować, dlatego niezbędne jest dostarczanie z zewnątrz, za pomocą diety i suplementacji. Ekstrakt z owoców rokitnika należy do najbogatszych i najlepiej przyswajalnych źródeł witaminy C. Poza tą witaminą zawiera ok. 190 bioaktywnych składników, m.in.: witaminy A, grupa B, C, D, E i K, prowitaminy, aminokwasy, mikroelementy (głównie cynk, żelazo, wapń), kwasy organiczne i nienasycone kwasy tłuszczowe, flawonoidy, fenole i lipidy.

Ekstrakt z gorzkiej pomarańczy to również bogate źródło witaminy C. Ważnym jego składnikiem jest także synefryna. Odgrywa ona istotną rolę w poprawie pamięci i koncentracji, wzmaga aktywność ruchową i psychiczną, pobudza przemianę materii, zmniejsza apetyt.

Dzika róża

(Rosa canina L.)

Owoc dzikiej róży jest pełny witaminy C, 20-30 razy więcej niż cytryna, a ponadto witaminy A, B, B2, E, K i P czyli bioflawonoidy czyli naturalne substancje wspomagające układ odpornościowy oraz posiadające szereg właściwości o działaniu przeciwzapalnym, przeciwutleniającym i uszczelniającym naczynia krwionośne. Witamina C w owocach dzikiej róży pomaga utrzymać zdrowie naczyń krwionośnych.

Pomaga także lepiej wchłaniać żelazo, którego odpowiedni poziom pozwala uchronić się przed anemią. Niektóre badania wskazują, że tabletki z ekstraktu z owoców dzikiej róży zmniejszają ból artretyczny nawet o 90%. Mogą również obniżać poziom cukru we krwi. W jednym z badań przeprowadzonych przez szwedzki Departament Eksperymentalnych Nauk Medycznych stwierdzono, że spożycie proszku z owoców dzikiej róży znacznie zmniejsza ryzyko chorób sercowo-naczyniowych.

Flawonoidy i przeciwutleniacze w jej owocach chronią organizm przed chorobami serca. Oprócz tego przyczynia się do zmniejszania stanów zapalnych oraz erozji chrząstki. Wśród wielu korzyści zażywania ekstraktu z dzikiej róży są również: zapobieganie bólom żołądka i leczenie zaburzeń trawienia, obniżenie poziomu ciśnienia krwi.

Owoce róży działają ponadto wzmacniająco, łagodnie rozkurczowo oraz wpływają korzystnie na przemianę materii.

Przyjmowanie Witaminy C Aurosa przyczynia się do:

  • Wzmocnienia odporności organizmu
  • Zmniejszenia ryzyka infekcji
  • Poprawy pamięci i koncentracji
  • Wspomagania procesu przyswajania kolagenu
  • Działania przeciwnowotworowego i przeciwmiażdżycowego
  • Neutralizacji wolnych rodników

Skład

Ekstrakt z owocu gorzkiej pomarańczy (w tym witamina C, synefryna), ekstrakt z owocu dzikiej róży (w tym witamina C).
Data ważności: 01.2022

kolagen

Razem taniej

razem taniej

Ważne sprawy |    Regulamin    Polityka Prywatności    Dostawa i płatności   

Zapraszamy na nasz profil Facebook